Úvodní stránka > Kuchařka pro Olgu, Maso a s masem > Omáčky: sýrová a rajčatová

Omáčky: sýrová a rajčatová

Omáčky s hodí ke grilovanému masu, přírodnímu plátku, steakům nebo jen tak k těstovinám.

Sýrová:

Na hlubší pánev nalij kelímek smetany na vaření a pomalu ohřej až začne bublat. Pak přidej na hrubém struhadle nastrouhanou nivu (cca 100-150g) – nebo alternativa je bryndza v kelímku (terminovaná) a míchej, až se sýr rozpustí. Pak dle libosti přidej na kolečka krájené černé olivy, nebo na kousky pokrájené vlašské ořechy (můžeš předtím osmažit na pánvi nasucho) + koření – provensálské, tymián, oregano… a je to.

Rajčatová:

Slaninu nakrájej na kostičky, hoď na pánev a smaž, přidej na plátky nakrájený česnek a na kostičky cibuli, smaž, smaž, pak přidej malý kelímek rajského protlaku a ten také osmaž (=patlej ho po pánvi měchačkou), poté pomalu přilévej smetanu na vaření  – klidně dej celou. Můžeš (nemusíš) lehce dosladit moučkovým cukrem (cca půl čajové lžičky). Přidej koření (opět oregano, provensálské) a opět třeba olivy. A to je celé.

Advertisements
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: