Rychlá pizza

Tento recept jsem našla v Albert magazínu, vyzkoušela jsem a doporučuji dál.

Na těsto (2pizzy):

  • 300g hladké mouky 00
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička instantního droždí
  • 1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání

Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naleju 200ml teplé vody a olivový olej a vařečkou míchám vše tak dlouho, až mám hladké těsto. To přendám na pomoučený vál a rukama hnětu cca 5 min. Poté je možné nechat těsto 5 min kynout (není ptořeba).

Na omáčku:

  • 100ml rajčatového pyré
  • hrst čerstvé bazalky(nakrájená), nebo 1 lžička sušené
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný (dávám jich klidně i 6 :-))
  • sůl, pepř

Ingredience smíchám v misce.

Nyní zapnu troubu a nastavím pečení zhora, zdola a teplotu na 200°C (horkovzdušná trouba, elektrická). Strčím tam 2 plechy, aby se nahřály.

Pokud těsto trochu vykynulo, opět ho prohnětu a rozdělím na 2 poloviny. Na stůl položím pečící papír v rozměru plechu. Na válu vypálím placky (průměr 25cm) – musí být hodně tenké a těsto se nesmí protrhnout. Přendám na pečící papír a potřu rajčatovou omáčkou. Potom dozdobím podle fantazije (sýr, žampiony, šunka, ananas – kdy kdy byl v pizzerii, tak přesně ví :-)) Z trouby vyndám horký plech, na něj přesunu pizzu na pečícím papíru a dám do trouby (udělám pro obě pizzy zaráz). Peču cca 10-15min. Po vyndání dozdobím čerstvou bazalkou, pokapu trochou olivového oleje a servírují s parmazánem na posypání.

Reklamy
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: