Tiramisu

Tento recept mám od ženy svého kamaráda, který nás touto vybranou lahůdkou obšťastňuje pravidelně na našich gurmánských víkendech. Je i dost podobný receptu, který ve své kuchařce S Italem v kuchyni uvádí Emanuel Ridi.

Potřebujeme:

  • 1 lžíci instantní kávy ( na velký hrnek – 1/4 l)
  • trochu tuzemáku/ amaretta (v originálu by se mělo jednat o mandlový likér, ale i tuzemáček poskytuje dobré výsledky)
  • 1 kelímek mascarpone 250 g
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 2 balení piškotů ( nebo 1 velké), záleží na každém (je možné využít i klasické cukrářské piškoty)
  • vyšší forma – ideální je forma na dort – po odstranění sundavacího okraje se tiramisu dobré krájí

Postup:

  • Uvaříme šálek kávy a vychladíme.
  • Přidáme rum, dle chuti, nesladíme.
  • Ušleháme sníh s 1 lžící cukru.
  • Ušleháme mascarpone se žloutky a s 2 lžícemi cukru.
  • Sníh vmícháme do krému z mascarpone a žloutků. Promíchat jen zlehka stěrkou.
  • Piškoty namáčíme v kávě – pokud použijeme cukrářské piškoty, namočíme je jen velmi krátce (tváří se, že nic nenasáknou, ale pokud je necháme déle, jsou pak přemokřené)
  • Skládáme piškoty do formy, potom dáme 1/2 krému, opět piškoty a zbytek krému.
  • Na závěr posypeme hořkým kakaem přes síto.
  • Necháme v chladu uležet.
Advertisements
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: