Úvodní stránka > Dobroty z domácí pekárny, Hotovo 1-2-3, Kuchařka pro Olgu, Sladkosti > Špaldovo – tvarohové rohlíčky se semínky

Špaldovo – tvarohové rohlíčky se semínky

Tento recept mám z knížky Bylinky pro děti a maminky od Magdalény Staňkové – Kröhnové.  Rohlíčky jsou hotové za chvilku a chutnají opravdu báječně. Je možné udělat sladkou variantu (přidat více cukru, medu apod), nebo neutrální variantu, kterou je možné jíst i naslano třeba s pomazánkou.

Potřebujeme:

  • 450g polohrubé mouky (já použila 300g špaldové, 150g žitné)
  • 50g sušených pšeničných klíčků (lze nahradit hrstí sezamových semínek)
  • 250g (tedy 1 kostka nebo vanička měkkého tvarohu) – já dávám plnotučný
  • 125ml mléka
  • 150ml oleje (např. olivový, slunečnicový)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru – ideálně třtinového (pro sladkou varinatu cca 2 lžíce, nebo přidáme med)
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g loupaných sluečnicových semínek na ozdobení (nebo jiná semínka – len, sezam, dýně…)

Postup:

  • Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Nepřidáváme více mléka než je uvedeno, přisady se po čase míchání opravdu spojí ve vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme 0,5 cm silný plát, posypeme slunečnicovými semínky a ty do těsta zatačíme válečkem. Z těsta vykrajujeme nožem nebo rádýlkem trojúhelníky těsta a zabalíme je jako rohlíček. Semínka necháme buď navrch (jako ozdobu) nebo je zabalíme dovnitř (jako náplň).
  • Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 20min na 200°C do zlatova.
Advertisements
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: