Úvodní stránka > Kuchařka pro Olgu, Sladkosti > Markétčiny božské sušenky

Markétčiny božské sušenky

Tento recept mám od kamarádky Markéty, ukázalo se, že suroviny jsou to nejpodstatnější, aby byly sušenky křehké a dobré. Hotové jsou raz dva a mile přivítají každou návštěvu.

Potřebujeme:

  • 300g pohankové mouky
  • 150g amaranthové mouky (já jsem neměla, dala jsem špaldovou…)
  • 200g Rapadury (sušená třtinová šťáva, lze použít i třtinový cukr)
  • čerstvá strouhaná kůra z 1 citrónu (nestříkaného)
  • 200g másla (nejlepší je máslo Bio alpské máslo)
  • špetka perníkového koření
  • 1 vejce
  • pro tmavé sušenky je možno přidat několik lžic holandského kakaa nebo kousky čokolády.

Postup:

Všechny suroviny zpracujeme v těsto (máslo rozpustíme) a na pomoučeném vále vyválíme silnější placku. Vykrajujeme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem cca 10-15min na 170°C.

Do těsta lze přidat také oříšky, mandle, vanilku místo citronové kůry…

Správně udělané sušenky chutnají po másle a jsou křehké.

Reklamy
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: