Úvodní stránka > Nápoje, Zavařování > Markétčina šťáva z plodů černého bezu

Markétčina šťáva z plodů černého bezu

Tuto výbornou šťávu pro mě připravila moje kamarádka Markéta.

Potřebujeme:

  • plody bezu černého
  • citrony (ideálně bez chemického ošetření)
  • přírodní cukr – například třtinový

Postup:

Zhruba 3 litrový hrnec naplníme po okraj bezovými plody (celými i s větvičkami). Přidáme 2 umyté a nakrájení citróny bez chemického ošetření (případně z běžného citronu krájíme kůru). Necháme přejít varem a dále necháme stát přes noc (nebo minimálně 12 hodin).

Přecedíme do čistého hrne a přidáme 750g přírodního cukru, zahřejeme na cca 85 stupňů. Je možné ještě přidat šťávu z 1 citrónu.

Plníme do sterilovaných vyhřátých lahví. Necháme vychladnout nejlépe dnem vzhůru.

Popíjíme na podzim a v zimě, při nachlazení, pro dodání vitality a pro podporu krvetvorby.

Reklamy
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: