Úvodní stránka > Zavařování > Rakytník se skořicí – do jogurtu i na mlsání

Rakytník se skořicí – do jogurtu i na mlsání

Tento recept mám od svého strýce Martina.

Potřebujeme

  • 2 kg rakytníku
  • 1 kg cukru – nejlépe přírodní, např. třtinový
  • 7 hřebíčků
  • mletá skořice (kávová lžička s kopečkem)

Postup

Rakytník omyjeme a dáme do velikého hrnce, přivedeme k varu a prošťoucháme jako brambory. Přidáme cukr, hřebíčky a skořici. Vaříme cca 10 minut. Poté plníme do čistých sterilizovaných skleniček a otočíme je na víčko.

Po otevření je potřeba rychle zkonzumovat.

Hmota obsahuje zrníčka z plodů rakytníku, ale chuťově tam nepřekáží. Vhodné do jogurtu i jen tak.

Advertisements
Rubriky:Zavařování
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: