Úvodní stránka > Nápoje, Zavařování > Sirup z arónie za studena

Sirup z arónie za studena

Tento recept je původně z Receptáře, já ho mám od mé sestry.

Potřebujeme:

  • 2l plodů arónie, bez větviček
  • 80g kyseliny citrónové nebo šťávu ze 4 citrónů
  • cukr (2-3 kg)

Postup:

Do 4 litrového hrnce nebo sklenice vložíme otrhané a umyté plody arónie. Přidáme potravinářskou kyselinu citrónovou nebo šťávu ze 4 citrónů, zalijeme studenou vodou až po hrdlo. Necháme stát 32-36 hodin, slijeme a plody lehce zmáčkneme. Získáme tak silně zabarvenou šťávu. Přidáme cukr a mícháme, až se cukr zcela rozpustí (tj. za 2-3 hodiny). Doporučuje se přidat na každý litr šťávy 1kg cukru, já jsem přidala na celkový objem pouze 1 kg třtinového cukru a přijde mi šťáva sladká dost.

Pokud budeme šťávu z plodů mačkat lisováním, uvolní se i hořké látky obsažené ve slupce plodu. Takto je šťáva bez trpké chuti. Studeným zpracováním nepřicházíme o cenné látky, které se při zahřátí ničí. Šťáva je určena pro rychlou konzumaci.

Advertisements
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: