Úvodní stránka > Chuťovky, Sladkosti > Čokoládové muffiny – Fondant au chocolat

Čokoládové muffiny – Fondant au chocolat

Recept jsem našel tady a jen trochu doladil.

Na 8 báboviček vám stačí toto:
100 g kvalitní hořké čokolády (já používám 70% hořkou čokoládu z DM)
100 g másla
100 g cukru (já používám třtinový)
40 g hladké mouky
2 vejce

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Odstavíme ze sporáku a vmícháme cukr, vejce a postupně vsypeme mouku. Dobře promícháme a nalijeme do forem na muffiny (v případě kovové formy použijte papírové košíčky) . Naplníme asi do 3/4. Položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut.
Při kratším pečení zůstane čokoláda uprostřed bábovičky tekutá (kontrolujeme pomocí špejle).
Tip: pokud chcete mít tekutou čokoládu zaručenou, vložte při nalévání těsta do formiček kousek čokolády.
Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.
Podáváme buď samotné, nebo s kvalitní vanilkovou zmrzlinou.

Reklamy
  1. Zatím nemáte žádné komentáře.
  1. No trackbacks yet.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: